Co dělat, když mi někdo může poslouchat moje GraphQL subscriptions?
Nedávno jsem narazil na problém s GraphQL subscriptions a opravdu mě to trápí. Zajímalo by mě, co vlastně dělat, když mám pocit, že někdo může poslouchat moje subscriptions. Jak si vlastně můžu být jistý, že jsou moje data bezpečná? Mám obavy z toho, že by někdo mohl zachytit mé dotazy nebo dokonce zasahovat do komunikace. Slyšel jsem o různých metodách šifrování a autentizace, ale nejsem si úplně jistý, jak je implementovat v praxi. Mohli byste mi doporučit nějaké konkrétní kroky nebo techniky, které bych mohl použít k zabezpečení svých GraphQL subscriptions? Co třeba použití WebSocketů a jak s nimi správně pracovat? Je taky nutné se zaměřit na zabezpečení serveru nebo spíš klienta? Co kdybych byl v situaci, kdy používám veřejné API – jak bych měl postupovat tam? Existují nějaké nástroje nebo knihovny, které by mi mohly pomoci s ochranou dat a prevencí před odposlechem? Jen bych chtěl mít klid na duši, že moje aplikace je v bezpečí a nikdo nesleduje moje související aktivity. Vážně se snažím pochopit nejlepší praktiky a co nejlépe chránit svou práci. Budu moc vděčný za jakoukoli radu nebo zkušenost, kterou byste mohli sdílet.