Jak udělat validaci pro GraphQL inputy?
Zdravím, potřeboval bych pomoct s validací inputů v GraphQL. Snažím se zjistit, jakým způsobem bych mohl zajistit, aby data, která uživatelé posílají skrze GraphQL dotazy, byla správně validována před tím, než je zpracovávám na serveru. Mám na mysli hlavně situace, kdy uživatel zadá neplatné nebo chybějící hodnoty. Mám několik typů inputů, jako jsou stringy, čísla a dokonce i pole objektů a rád bych se ujistil, že všechno má správný formát. Narazil jsem na různé knihovny, které by mohly pomoci s validací, ale nejsem si jistý, co je nejlepší řešení pro GraphQL. Jaké přístupy doporučujete? Mám použít nějakou knihovnu pro schémata jako Joi nebo Yup, nebo je lepší použít vestavěné možnosti validace přímo v GraphQL? Jak se s tímto problémem vypořádat efektivně a co všechno bych měl mít na paměti? Jaké jsou nejčastější chyby, kterých se vývojáři dopouštějí při validaci inputů v GraphQL? Rád bych slyšel vaše zkušenosti a tipy na to, jak optimalizovat proces validace dat, aby byl co nejefektivnější.